Waarom een rib huren?

Heb je een boot nodig die snel en stevig is? Dan is een rib huren over het algemeen een zeer goed idee! Rib staat voor ‘Inflatable Rigid Boat’. Een rib is dus niet hetzelfde als een rubberboot, al zou je dat als leek wellicht denken. De rib heeft namelijk een stevige onderkant. De zogenaamde tubes, zijn echter wel opblaasbaar. Hierdoor is de rib licht van gewicht, maar ook stevig. De harde onderkant maakt de boot bovendien extra wendbaar. De tubes kunnen ook prima tegen een stootje. De rib is zeer geschikt voor allerlei verschillende omstandigheden. Deze boten worden ook wel gebruikt om ruiger water.

Een rib huren is een uitstekend idee als je een activiteit moet organiseren. Daarnaast is de rib ook uitermate geschikt voor bepaalde werkzaamheden op en rondom het water. Wanneer je zelf geen rib bezit, kun je deze huren.

Een rib huren of toch kopen?

Een rib kopen is een optie als je de boot vaak nodig verwacht te hebben. Bedenk echter wel dat een boot onderhoud nodig heeft, dat geldt ook voor een rib. Bovendien kan een boot erg prijzig zijn in de aanschaf. Een voordeel van een rib is wel dat je de tubes leeg kunt laten lopen. Zo zullen ze minder ruimte in beslag nemen.

In veel gevallen lijkt een rib huren toch echt de beste optie te zijn. Organiseer je bijvoorbeeld eenmalig een evenement waarbij een rib nodig is, dan ben je door te huren veel goedkoper uit. Bovendien zorgt een verhuurbedrijf ervoor dat de boot naar behoren werkt. Eventueel kun je de boot zelfs op locatie laten afleveren. Het is ook mogelijk om een schipper in te huren als je een rib huurt. De mogelijkheden kunnen per verhuurbedrijf verschillen. Daarom is het wel van belang dat je van tevoren even je wensen op papier zet.

Een rib huren vereist doorgaans een vaarbewijs

Wil je een rib huren? Dan heb je in veel gevallen een vaarbewijs nodig, tenzij dat je ook een schipper inhuurt. De gemiddelde rib gaat namelijk een stuk sneller dan 20 kilometer per uur. Dat betekent dus dat je ook wettelijk verplicht bent om een vaarbewijs te hebben als je dit type boot wilt besturen. Zorg er dus voor dat de boot bestuurd wordt door iemand die in het bezit is van een vaarbewijs.

Waar kun je een rib huren?

Er zijn veel organisaties waarbij je een rib kunt huren als ondernemer. Het is een goed idee om recensies door te nemen. Zo krijg je namelijk een beeld van de service en de kwaliteit van een bedrijf. Een recensie is echter ook een momentopname. Eén enkele recensie zegt niet zoveel. Is het merendeel van de recensies echter positief of negatief, dan kun je hier vaak wel een conclusie uittrekken. Ga daarom goed na bij welke bedrijven je een rib kunt huren en vergelijk deze met elkaar. Kijk nooit naar de prijs alleen. Het is namelijk ook belangrijk dat de dag volgens plan verloopt en de werkboot in goede staat is.