tic tac toe, heart, game-1777859.jpg

Project game ontwerp

Wat zijn de drie belangrijkste kenmerken van succesvolle ontwerpers van videogames? Met een verwachte groei van meer dan 17% is er nooit een beter moment geweest om een ​​carrière in een ontwerpgerelateerd beroep te overwegen, zoals een ontwerper van videogames. De Occupational Outlook van het Amerikaanse Bureau of Labor tot en met 2014 voorspelt een toename van de vraag naar dit soort banen.

Het groeipotentieel in de zeer explosieve game-industrie zal naar verwachting de rest van de ontwerpgerelateerde carrières overtreffen. Naarmate de vraag naar dit soort professionals toeneemt, zal het aanbod van gaming-ontwerpscholen en -programma’s groeien om gelijke tred te houden. Het is duidelijk dat steeds meer mensen het gebied van videogameproductie zullen onderzoeken voor hun toekomstige carrière, en ze zullen beginnen met het behalen van een diploma of certificaat in gameproductie, ontwerp of programmering.

Maar hoe weet je of je het in je hebt om te slagen in de veeleisende, maar lonende gaming- en entertainmentindustrie?

Wat is ervoor nodig om een ​​succesvolle ontwerper van videogames te zijn? Er is zeker meer aan de hand dan iemand zijn die veel games speelt. Ja, er zijn drie zeer specifieke eigenschappen van de beste ontwerpers. Deze kenmerken onderscheiden goede ontwerpers van de beste. Wat zijn de drie belangrijkste eigenschappen van geweldige ontwerpers van een videogame?

Een geweldige ontwerper is in de eerste plaats creatief. Ontwerpstudio’s zijn altijd op zoek naar geweldig, creatief talent. Deze studio’s zijn constant op zoek naar gameproducenten die echt een nieuw concept kunnen creëren of bestaande videogame-ideeën kunnen overnemen en verbeteren. Geweldige gameproducenten en -ontwerpers helpen hun gamestudio’s om nieuwe markten aan te boren met hun frisse, nieuwe, creatieve ideeën.

Grote ontwerpers spelen graag videogames. Gamestudio’s zijn altijd op zoek naar de volgende grote hit. Ze zoeken ontwerpers die het verschil weten tussen een goede game en een game die een totale hit is. Ontwerpers die veel videogames spelen, begrijpen wat er nodig is om de game-ervaring echt geweldig te maken voor de spelers. Grote gameproducenten en ontwerpers hebben uitgebreide ervaring met het spelen van videogames.

Een geweldige ontwerper lost problemen op voor het team. Dit is wat het goede van het beste onderscheidt: probleemoplossende teamvaardigheden. Geweldige gameproducenten en -ontwerpers weten hoe ze in teams moeten werken en communicatie moeten vergemakkelijken om een ​​probleem of barrière te overwinnen – en ze weten hoe ze kritiek moeten nemen en het omdraaien naar iets positiefs. Succesvolle ontwerpers weten problemen snel op te lossen en goed samen te werken met anderen in het team.

De bottom line over de beste game-ontwerpers? Er is veel vraag naar de beste gameproducenten en ontwerpers en zij verdienen de hoogste salarissen in de industrie. Heb jij het in je om een ​​geweldige en succesvolle gamedesigner te zijn?