Ontdek hoe een timemanagement cursus jou gaat helpen!

Timemanagement is het slim besteden van je tijd waardoor je effectief en efficiënt werkt. De focus van training time management of een timemanagement cursus ligt op het managen van je aandacht en het beperken van afleidingen. Met slim tijdmanagement stel je concrete, maar zeker ook haalbare doelen. Een timemanagement cursus kan van pas komen op het werk, maar ook in je privéleven. Neem afscheid van uitstelgedrag door je over te geven aan een training time management. 

Waarom is timemanagement zo belangrijk? 

Hoe krijgen effectieve leiders en doortastende managers zaken voor elkaar? Door geen tijd te verspillen, door de juiste focus te hebben en enkel te gaan voor maximaal resultaat. Het niet verspillen van tijd is een belangrijk onderdeel van een timemanagement cursus. Het verwezenlijken van jouw ambities doe je o.a. door slim en bewust om te gaan met tijd. In een training time management leer je dat jouw tijd maar een keer kunt besteden en wordt het duidelijk met welke reden je ergens aan werkt.

Wat leer je nog meer in timemanagement cursus? Denk dan vooral aan het maken van de juiste keuzes. Dit lukt enkel en alleen wanneer je overzicht hebt, prioriteiten stelt en ‘nee’ zegt wanneer dit nodig is. Een training time management vertelt jou dat wie de juiste keuzes maakt, minder stress ervaart en tijd over houdt. Dit stelt jou als professional in staat om te ontspannen en naast je carrière nog tijd met je partner en vrienden door te brengen. Of je hebt extra tijd om jezelf verder te ontwikkelen! 

Waar gaat het mis?

Time management wordt ook wel omschreven als het organiseren van je eigen tijd. Dat klinkt zo simpel hè… In een timemanagement cursus of een training time management kom je oog in oog te staan met jouw persoonlijke valkuilen. Of jouw energiepiek in de morgen of avond ligt, leer je ook in een timemanagement cursus. Iedereen heeft eigen ritme en dus andere tijden waarop ze productiever en energieker zijn. Leer hier gebruik van te maken in een training time management!

Of vind jij ‘nee’ zeggen moeilijk? Ben je een ‘micromanager’ die alles zelf wilt doen en moeite heeft op andere mensen te vertrouwen. Te veel werk aannemen zorgt ervoor dat je vaak gehaast bezig bent zonder een bevredigend resultaat. 

Ook leert een timemanagement cursus je over andere valkuilen: het is een te ambitieuze gedachte om 8 tot 10 uur per dag te werken zonder pauzes. Het is namelijk onmogelijk om al die tijd gefocust te werken en ook nog eens goed werk te leveren. Geef je hoofd wat tijd om tot rust te komen. Pauzes nemen is alles behalve een verspilling.

Tijdens een training time management kan de vraag worden gesteld: hoe ziet uitstelgedrag eruit en hoe bestrijd je dit? Simpel gezegd houdt uitstellen in dat je uitstelt wat je op dit moment zou moeten doen en je vervangt door iets dat gemakkelijker en leuker is. Herken je dit beeld? Even bellen, mailtje beantwoorden, collega wat vragen etc. Druk met van alles, maar niet met je kerntaken. In een timemanagement cursus leer je dat je je hierdoor schuldig gaat voelen waardoor je nog minder zin krijgt om die taak te doen. Het gevolg? Gehaast werken en fouten maken. Als uitstelgedrag een thema is in jouw leven, ga dan aan de slag met een aantal strategieën om minder te gaan uitstellen. Stap 1 is het volgen van een training time management. Maak hiermee een begin en ga van daaruit verder.

Een samenvatting van een timemanagement cursus

Kortom, deze thema’s ga je zeker tegenkomen tijdens een timemanagement cursus:
– Omgaan met spanning en stress
– Plannen & organiseren
– Omgaan met saboteurs
– Delegeren
– Assertiviteit 
– Mindful werken

Vanuit deze thema’s ga je een stok achter de deur creëren in het kader van time management. Zoals het klokje op het werk tikt…..